Bank of England utforskar Storbritanniens cryptocurrency, säger guvernör Andrew Bailey

Ett brittiskt cryptocurrency kan bli en verklighet snart, rapporterar Bank of Englands guvernör, Andrew Bailey. I sitt senaste uttalande sade guvernören att banken nyligen diskuterade mekanismerna för en trolig UK cryptocurrency med stöd av centralbanken.

Centralbankens digitala valutor, eller CBDC, utvecklas av många länder. Kina leder loppet med sin digitala Yuan som redan går in i testfasen i framstående städer. Uttalandet från BOE: s guvernör belyser det faktum att västliga ekonomier också kraftigt utforskar utsikterna för virtuell valuta för att motverka Kinas initiativ för digital valuta.

Storbritanniens cryptocurrency är ett mycket troligt scenario

I en Bloomberg-rapport anges att BOE: s guvernör Andrew Bailey inledde en webinarminärdiskussion med studenter om ett brittiskt cryptocurrency. De undersökte relevansen och sammanhanget för att ha en virtuell valuta i Storbritannien och dess möjliga användningsområden.

Bailey sa att banken för närvarande diskuterar om att skapa ett brittiskt cryptocurrency eller inte. Banken kommer att fortsätta utforska detta koncept eftersom det kommer att ha en enorm inverkan på finanssektorn och samhället i allmänhet. Med att kryptokurser växer upp, växer centralbankens digitala valutor som nästa logiska steg i kryptoutvecklingen.

Digitala valutor är vägen framåt

Bank of England studerar också Bitcoin Trader för andra centralbanker för att skapa en inhemsk version av pundet. Om det någonsin skapats kommer det virtuella pundet att stödjas av en mängd konventionella tillgångar för att ge det verkliga stöd. En korg med tillgångar kommer att stödja den digitala valutan innan den går i full mainstream.

Bailey sa att landets finansiella sektor skulle gå mot denna kurs under de närmaste åren. En sådan acceptans från en av de största centralbankerna i världen betyder mycket för kryptobranschen.

Sarah John, BOE: s huvudkassör, ​​ekade också liknande känslor tidigare i år. Hon sa att tiden är mogen för att centralbankerna börjar undersöka mer om virtuella valutor. Hon kom med en kommentar med hänvisning till konkurrens från privatstödda digitala valutor som Facebooks Våg.