Mystery shoppers onthullen dat banken worstelen met de COVID-19 reactie…

Ondanks de COVID-19 pandemie zijn banken terughoudend om alternatieve kanalen aan hun klanten voor te stellen, zegt rapport.

In een recente studie is de reactie van de 15 belangrijkste Noord-Amerikaanse banken op de COVID-19-pandemie onderzocht. Onderzoekers ontdekten dat vertellers slechts bij drie banken 100% van de tijd maskers droegen.

De deelnemers bezochten 700 bankfilialen in het hele continent die behoren tot toonaangevende instellingen, zoals Bank of America, Chase, Citibank en TD Bank. In totaal hebben deze vijftien banken meer dan 33.000 kantoren.

Het blijkt dat de geldautomaten voor de banken het meest pijnlijke punt vormen. De geldautomaten in slechts 19% van de onderzochte Amerikaanse filialen beschikten over een ontsmettingsmiddel en slechts 20% van de filialen waren uitgerust met verdelers tussen de geldautomaten. Ook de Canadese filialen deden het niet veel beter.

Een ander belangrijk punt van kritiek is dat de banken niet genoeg doen om hun klanten te informeren en aan te zetten tot alternatieve bankkanalen. Slechts 22% van de kantoren nodigde hun klanten uit om gebruik te maken van internetbankieren en slechts 15% stelde voor om gebruik te maken van geldautomaten in plaats van interactie met de kassiers.

Ondertussen werd de loketruimte tussen de klanten slechts in 19% van de onderzochte filialen schoongemaakt en werden de geldautomaten in slechts 7% van de filialen schoongemaakt tussen het gebruik ervan.

De COVID-19-pandemie heeft de zaak van contactloze betalingen, inclusief cryptocurrency, even dringend gemaakt als altijd. De VS loopt achter op veel landen als het gaat om contactloze betalingen. Onwaarschijnlijk, het is een toeval dat tijdens de pandemie de 14 grootste banken ter wereld 635 miljard dollar aan marktkapitalisatie hebben verloren.